Barcelonas arkitektur  

Få städer har lika fantastisk och exeptionell arkitektur som Barcelona och det mest fantastiska är att majoriteten av husen och byggnaderna i staden har skapats av arkitekten Antoni Gaudi.

 

En av det mest kända skapelserna är katedralen la Sagrada Familia som är en sagolik byggnad som känns hämtad från en Tourists in Barcelona with guide book and a smartphone.helt annan värld. Denna byggnad är anledningen till att Gaudi blev så pass känd som han är idag och många människor anser att katedralen är själva symbolen för hela Barcelona.

Katedralen består av 18 skyhöga torn som ska representera det 12 apostlarna, jungfru Maria och Jesus, men även det fyra evangelisterna. Den började att byggas redan år 1883 då Gaudi fick möjlighet att ta över projektet från en annan arkitekt och redan där och då var han säker på att detta skulle bli det mest vackra han någonsin skapat.

Då Gaudi insåg att han inte skulle hinna skapa andra byggnader innan han dog hängav han sig helt åt att få katedralen färdig. Trots att han la all sin tid på enbart katedralen är den i dagsläget ännu inte klar och fortgår ännu idag. Planen är att katedralen ska stå klar år 2026, vilket skulle vara på Gaudis dödsdag, 100 år senare.

 

Katedralen är öppen för besökare under april till oktober med varierande öppettider. Utsidan av katedralen är förtrollande, Gaudi's ceramic bench in Parc Guell and skyline of Barcelona, Spainmen likaså insidan. Här kan du gå ner i kryptan och besöka Gaudis grav där han ligger och vilar den sista vilan i sin berömda skapelse och för den som orkar kan man promenera upp de 400 trappsteg som krävs (eller ta hissen) för att komma upp i ett av de enorma tornen.

Att resa till Barcelona för att uppleva arkitektur är ett av det mest magiska saker du kan göra och det är inte enbart katedralen som är ett underverk att beskåda. Många flygföretag erbjuder mycket bra priser till staden och för den som inte har möjlighet att vara borta en längre period brukar fantastiska weekendresor finnas att tillgå.

I Barcelona hittar du något som passar alla, oavsett om du reser med familj och små barn, eller om du reser med en vän eller partner.