Design och arkitektur – en långsiktig investering

Det är inte helt tokigt att faktiskt se konst och annat som har med design och arkitektur att göra som investeringar. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några annorlunda investeringar om du är van vid att läsa om fonder och aktier. Det man ska komma ihåg dock är att en investering inte alltid har den utvecklingen som man kanske tänk sig från början och det är därför väldigt viktigt att man tänker efter och läser på ordentligt innan man gör något förhastat.

Investera i fastigheter

Om man gillar arkitektur så kan man självklart investera i fastigheter och det är något som säkert de flesta känner till. Att investera i fastigheter med annorlunda arkitektur kan däremot ha en högre risk än en vanlig lägenhet, men det kan också ge mer i avkastning i framtiden. Bostadsmarknaden är svårt att läsa av och en del menar att det är en bubbla i Sverige just nu eftersom priserna stiger drastiskt hela tiden. Det finns dock andra experter som menar att det inte alls är en bubbla och att det alltid är bra om man investerar i fastigheter av något slag.

Renovera eller köp nytt

Om man faktiskt väljer att investera i fastigheter så finns det i princip två val man kan göra, det första är att man köper en tomt och sedan bygger något där. Det andra alternativet är att man köper en gammal fastighet och renoverar den. Det sistnämnda alternativet är något som blivit väldigt populärt de senaste åren och det finns många som bloggar och vloggar om just det här temat. Det kan vara bra att följa dem om det är så att man känner att man behöver lite inspiration eller om man bara tycker att det är kul med före- och efterbilder.

Köp klassiska eller moderna designprylar

I framtiden så kan man inte veta vad det är som kommer vara mer eller mindre värt, men det man kan komma ihåg är att det finns vissa designprylar som är och/eller kommer bli riktiga klassiker, och det finns många som menar att de aldrig kommer tappa sitt fulla värde. Exempel på sådana prylar kan vara alltifrån möbler till dekoration. I dagläget är det väldigt populärt att man köper konst som var populärt på 70-talet.

En chans som kan vara värd att ta

Man behöver inte vara miljardär för att börja investera i annorlunda objekt, men det kan faktiskt vara så att man behöver sätta sig in i ämnet lite för att inte förlora sina pengar helt och hållet. Man kan läsa branschtidningar och liknande eller gå en kurs på universitetet. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt och det kan ju vara kul om man även kan tjäna pengar på sin hobby.