Design och arkitektur i trädgården

Om man tycker om design och arkitektur, och vill implementera det även i sin trädgård för att skapa en uppseendeväckande och dekorativ utemiljö, finns det inget bättre sätt än att formklippa sina buskar och träd. Om det görs på rätt sätt, och med lite träning, kan man skapa verkliga skulpturer av löv och grenar.

Det kan dock vara bra att börja med de lite enklare formerna, till exempel en kub, ett klot, en kon eller en pyramid, dels för träningens skull, dels för att man kan klippa dessa former redan när busken är liten. Det kan också vara en bra idé att välja en buske, snarare än ett träd, när man är nybörjare, eftersom de kan klippas hårdare utan att ta skada. Man behöver klippa busken ungefär en gång i månaden till en början. Ett bra sätt att få till formen är att skapa en mall av ståltråd, som kan kläs på busken. Sedan klipper man helt enkelt allt som sticker utanför mallen.

För att trädgården ska ge ett bra helhetsintryck måste man dock även se till att gräsmattan och allt om omringar lövskulpturerna är i gott skick. Därför kan det vara en bra idé att investera i en bra gräsklippare, som AL-KO gräsklippare 524, som har vunnit Bäst i test. Då kommer fokus att ligga helt på kreationerna av buskar och träd, istället för en vildvuxen gräsmatta.