Designa ditt hem  

Render of Modern Living Room

Inredning är något som många brinner för och ännu roligare är det oftast när man får inreda sitt eget hem. Det finns mängder av olika sätt att inreda och designa sin bostad och enbart fantasin sätter gränser.

Vilken typ av inredning man väljer är helt individuell och vanligast är att man utgår från sin egen smak och stil. Många föredrar att inreda sitt hem själv eftersom det är en rolig och spännande uppgift, medan andra föredrar att anlita en inredare eller homedesigner till att göra arbetet.

Modet och färger för inredning förändras hela tiden, men färgen vitt har länge varit en riktig storfavorit som troligtvis aldrig kommer gå ur stil. Vitt ger en känsla av att rummet är större och låter ljuset utifrån reflekteras mot möblerna på ett sätt som ger en känsla av utrymme.

Andra färger som också har gjort entré är jordfärger som beige, grått, brunt och khaki. Detta är dova och mjuka toner som skapar harmoni i ett rum som annars kan se väldigt kallt och sterilt ut om man enbart har inrett i vitt. Dessa färger lämnar även utrymme för färgklickar utan att rummet ser alldeles för rörigt och stökigt ut.

Bedroom in Warm Colors with Creative Atmosphere

Det viktigaste att komma ihåg när man inreder och designar sitt hem är att hemmet är personligt och får gärna avspegla människorna som bor där. Inreder man efter någon annans stil och smak är risken stor att man blir missnöjd och kommer att ändra om inom en snar framtid. Detta gör inte att man enbart förlorar tid, utan även pengar.

Nu när hösten och vintern snart är här är det många som väljer att byta ut de ljusa sommarfärgerna mot murriga färger med toner av rött, plommon, orange eller mörkbrunt. Genom att inreda efter säsong kan man variera sitt boende utan att behöva lägga ut alldeles för mycket pengar. Det kan räcka gott och väl med att byta ut överkast, gardiner eller dekorationer. Kanske börjar det kännas mer aktuellt att ta fram ljuslyktor och ljusstakar, vilket är ett fantastiskt enkelt men väldigt trevligt sätt att göra hemmet mer höst- och julaktigt.