Realisera drömmen om ett unikt hus

Föreställ dig ett hus som ser ut precis som du vill och som är helt anpassat efter dina behov. Många drömmer om att bygga ett specialbyggt hus. Detta kan ske genom att bygga ett hus från grunden eller renovera ditt nuvarande hem. Det finns vissa delar av huset som är särskilt viktiga för såväl funktionaliteten som estetiken. Här kan du läsa mer om dessa och få inspiration till att realisera drömmen om ett helt unikt hus.

Tak

Taket är en av de viktigaste detaljerna oavsett om det handlar om ett helt nytt hus eller en renovering. Mycket av husets känsla sitter i taket och därför är det en bra idé att lägga ned tid på att studera olika sorters tak. Det är mycket viktigt att taket blir rätt från början för att huset ska vara funktionellt, säkert och vackert. Anlita alltid en takläggare med goda referenser för takbygget. Hos DM Tak kan du få hjälp med allt som har med tak att göra, bland annat takläggning, takmålning, taksäkerhet och plåtslageri. Sedan starten 2001 har de haft inställningen att höja kvalitén inom takbranschen. Att renovera taket är även en bra idé om du vill öka värdet på din nuvarande bostad. För både nybyggen och renoveringar av huset kan du ansöka om ROT-avdrag på upp till 50 000 kronor per år.

Fasad

Husets fasad är mycket viktig för estetiken. Att ersätta den gamla fasaden med en helt ny är ett omfattande arbete som kan förvandla huset helt och hållet. Det finns mängder av olika sorters fasader, vilket gör att du kan skapa olika stilar genom att byta fasad. Träfasad är det allra vanligaste och ger många olika valmöjligheter. Det är dessutom en av de billigaste fasaderna, men däremot så kräver det en del underhåll. Tegelfasad passar personer som vill ha ett tåligt naturmaterial som kräver minimalt med underhåll. Det finns dock inte så stora valmöjligheter med tegelfasader. En putsad fasad är allt mer populärt och den ger ett exklusivt intryck. En putsad fasad är robust och kräver inte särskilt mycket underhåll. Dock kan det uppstå fuktskador i putsen och då kostar det en del att laga fasaden. Därför är det alltid viktigt att välja en entreprenör med lång erfarenhet av denna typ av fasad. Det finns många olika sorters fasader och det bästa är att titta på andra hus för att hitta inspiration till ditt unika hus.