Svenska arkitekter och formgivare  


Arkitekten och formgivaren Thomas Sandell är en av Sveriges mest kända och uppmärksammade arkitekter. Han har inrett många kända byggnader och platser som Gåshaga bygga,
restaurang East och även Moderna museet. Självklart har han även gjort en rad andra formgivningar och byggnader, men bo01även hjälpt till med inredningar för olika affärer som t.ex. Polarn & Pyret och Ordning & Reda.

Thomas Sandell, arkitekt SAR och SIR, är en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter och formgivare.

Tham & Videgård Arkitekter är ett kontor och verksamhet som snabbt har tagit sig upp bland svenska designers och gjort sig mycket eftertraktade och kända. Under år 2005 utsågs de två männen till Årets arkitekter av Residence, som är en mycket välkänd inredningstidning och magasin och har även haft möjligheten att vinna den stora internationella tävlingen som gick ut på att rita Kalmars Konstmuseum, vilket de även fick det mycket fina priset Kasper Salin-priset för.

I 30 år har arkitekten Gerth Wingårdh arbetat och varit verksam inom just detta område. Hans skapelser anses orginella och våghalsiga och det är bara några av de ord som använts när man talar om hans verk.

För att räkna upp några få av hans många verk har vi Flygledartornet på Arlanda, AstraZeneca Hässles lokaler och båda Svenska ambassaderna i Washington och Berlin. Precis som akitekterna Tham & Videgård har Gert fått ta emot det gert_wingardh_photoprestigefyllda Kasper Salin-priset så många som 5 gånger under sin karriär. Det allra senaste priset fick han år 2007 och det var då för den svenska ambassaden han skapade i Washington.

I Stockholm och Sverige finns mängder av vacker arkitektur och formgivelser och många reser hit från andra länder för att promenera runt på Stockholms gator. Det finns många ställen i Sverige värda att besöka, men om det just är arkitektur man söker är Gamla stan ett ställe som många finner värt att strosa runt i. Här finner du gamla byggnader från 1600-1700 talet och för den som önskar finns trevliga restauranger och cafér att sätta sig ner på och vila sina fötter. Du finner även unika butiker och mode som man vanligtvis inte hittar ju närmare T-centralen man kommer.