Trendiga sovrum

De flesta vill att hemmet ska representera vem man är och att det ska fungera som en plats där man laddar batterierna och hämtar nya krafter. I sovrummet spenderar man mycket tid och därför är det viktigt att det är inbjudande, avkopplande och skönt att vistas i. Sovrummet är det första rummet vi ser när vi vaknar på morgonen och det sista rummet vi ser innan vi somnar, därför är det så viktigt att lägga ner lite extra tid på inredningen och på att skapa rätt atmosfär. Hur ser ditt drömrum ut och hur ska du gå tillväga för att skapa det? Läs vidare för att få lite idéer om hur du med enkla medel kan inreda och dekorera sovrummet enligt årets trender.

Släpp in naturen i sovrummet

När man inreder ett så pass personligt rum som sovrummet är det självklart viktigt att man följer sin egen smak, men man kan även ta inspiration av andras idéer när det kommer till design. Några saker som vi kommer se som inredningstrender under hösten 2017 är riktigt inspirerande och faktiskt väldigt lätta att använda sig av själv. Naturmaterial är till exempel inne just nu och just det är något som passar de flesta sovrum eftersom det skapar en avkopplande atmosfär. Tänk närproducerat, ekologiskt och jordnära så förstår du nog hur inredningen ser ut. Ullplädar, detaljer i läder, sängkläder i lin, vackra stenar som är utplacerade i rummet och material som slits vackert med tiden är helt rätt. Färgskalorna får gärna gå i naturens färger, som mossgrönt, brunt, silvergrått och mörkblått. Var inte heller rädd för att inreda med växter för att förstärka känslan av naturen ytterligare.

Säg det med färger

Nu är det inne med färgstarka hem och det avskalade vita är inte alls trendigt längre. Färgglada tapeter, målade väggar och dekorativa inslag är helt rätt, men det är lite speciellt när man inreder sovrummet. Helst vill man inte ha alldeles för mycket energigivande färg i det rum där man ska sova, utan det ska vara avkopplande, lugna färger som står i blickfånget. Dovt grönt eller blått, jordnära brunt eller lite ljusare nyanser av rosa eller lila passar kanske utmärkt. Vill du ha riktigt starka färgklickar, placera ut prydnadskuddar eller överkast i din säng eller i fåtöljen för att skapa ett färgstarkt blickfång. Våga experimentera med lite olika färger! Ett enkelt sätt att göra det på är att använda sig av mattor. En rosa matta i ett rum som har gröna väggar kan till exempel bli riktigt vackert och effektfullt.